به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس، سید مؤید محسننژاد 26 آذرماه 1401 افزود: استان فارس و شیراز دارای جاذبه بالقوه گردشگری مذهبی است، احیا و مرمت این مسجد تاریخی باعث استقبال بیشتر گردشگران داخلی و خارجی میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس افزود: عملیات مرمت کفسازی و بدنه شبستان شمال شرقی مسجد جامع با مشارکت شهرداری بااعتبار یک میلیارد تومان با نظارت این ادارهکل انجام میشود.
او افزود: در این عملیات، پیسازیهای تاریخی شبستان به تعداد 10 عدد به ابعاد 180*180 سانتیمتر و به ارتفاع 80 سانتیمتر از خاک بکر پدیدار شد که روی این پیها پایه ستونها با ابعاد 140*140 سانتیمتر به ارتفاع 40 سانتیمتر بنا شده است.
محسننژاد ادامه داد: مصالح بهکاررفته در پیسازی و ساخت ستونها همانند شبستان جنوبی مسجد جامع عتیق با استفاده از سنگ لاشه تراشخورده و ملات آهکی است.
او بیان کرد: برچیدن موزاییک کف فرش و برداشت خاک کف تا رسیدن به خاک بکر بهمنظور انجام پیگردی برای رسیدن به پیهای تاریخی، استحکامبخشی و ایزوله کردن پیهای تاریخی، اجرای بلوکاژ کف با استفاده از سنگ لاشه و ماکادام، کف فرش نهایی با استفاده از آجر سنتی 24*24 سانتیمتر، مرمت و بهسازی اندود گچ و بدنه از اقدامات انجام شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس افزود: تخصیص اعتبار لازم برای مرمت کامل این مسجد و تلاش برنامهریزیشده برای حفظ و نگهداری مناسب از آن، میتواند زمینهساز جذب گردشگران مذهبی و معرفی فرهنگ دینی مردم استان فارس و شیراز باشد.
مسجد جامع عتیق که به مسجد جمعه و جامع نیز شهرت داشته و به لحاظ سبک معماری نیز بهگونهای سرآمد محسوب میشود. این مسجد دو ایوانی در سال ۲۸۱ ه.ق. به دستور عمرولیث صفاری در شیراز بنا شد، ساختمانی که هسته اصلی، مرکزی و تاریخی شیراز را تشکیل میداد.
این مسجد مشتمل بر بنایی مرتفع است که دارای چندین حجره و شبستان و شش در است و در سردر ورودی ضلع شمالی معروف به 12 امام، کتیبهای و کاشی مقرنسکاری شده قرار دارد که نام 12 امام و تاریخ مرمت مسجد روی آنها نوشته شده بود.
یکی از سازههای منحصربهفرد این مسجد، عمارت خدای خانه و ایوانهای آن است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/